Electronisch afval

Vanwege de snelle vooruitgang van de innovatie in elektronica en witte apparaten vallen we altijd terug op “oude” telefoons, computers en tv’s. Het recyclen van de behuizing wordt steeds belangrijker. Aan de ene kant komen er waardevolle materialen in het herstel, aan de andere kant moeten schadelijke stoffen die schadelijk zijn voor het milieu worden weggegooid. Er is een versterkte versie van de PP 1208 Plus70 voor het verdichten van de kunststof behuizing. De pers comprimeert de plastic behuizing tot balen met een gewicht van 400 kg. Dit zorgt voor een hoog niveau van gebruik van transportcapaciteit van vrachtwagens of containers bij de verkoop van recyclebare materialen.

Om bijvoorbeeld lege drankblikjes te legen omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken of zeepresten in de dranken zijn terechtgekomen tijdens machinale reiniging, heeft Strautmann de LiquiDrainer® drankdispenser ontwikkeld. Dit leegt volledig automatisch gevulde drankcontainers en scheidt de vloeistof van de buitenverpakking.

Mogelijke Persen

Balepresse PP 1208 & PP 1208 Plus 70
Ballenpresse PP 1208 & PP 1208 Plus 70

Vandaag kon je ons zien op KANAAL Z.

Aardappelschillen gaan in de GFT-bak, boterhamzakjes gaan bij het plastic en oude kranten leggen we bij het oud papier. We zijn thuis allemaal druk met de kleine milieustraat, maar zijn bedrijven hier ook mee bezig? Dat horen we vandaag van een expert op het gebied van afvalverwerking met persmachines!

Kijk voor meer informatie op www.allezakenopeenrijtje.be of www.drtbelgium.be

Recycleren is belangrijk, en daar draagt DRT Belgium ook een steentje bij met verschillende oplossing om uw afvalvolume in te perken. Drt Belgium is een officiële verdeler  van het Strautmann-gamma in België en G.H.-Luxemburg.