Isomo / EPS / airpop® voorheen Styropor®

EPS – beter bekend onder de handelsnaam “Styropor®” – wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Het probleem: EPS bestaat grotendeels uit lucht, waardoor een aanzienlijk logistiek probleem ontstaat. Omdat meer lucht dan materiaal wordt getransporteerd, worden hoge transportkosten en dure opslagruimten verspild.

Onze oplossing: met de Strautmann BriketPress StyroPress® kunnen EPS-gegoten onderdelen worden samengeperst tot briketten. Het volume is met 97% verminderd. Dat betekent op een vrachtwagen ongeveer 800 kg losse EPS-fit – in briketvorm maar tot 24 ton. Dit bespaart enorme logistieke kosten en genereert zeer hoge inkomsten voor de verkoop van dit recyclebare materiaal.

Om bijvoorbeeld lege drankblikjes te legen omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken of zeepresten in de dranken zijn terechtgekomen tijdens machinale reiniging, heeft Strautmann de LiquiDrainer® drankdispenser ontwikkeld. Dit leegt volledig automatisch gevulde drankcontainers en scheidt de vloeistof van de buitenverpakking.

Mogelijke Persen

Brikettpresse StyroPress®
Brikettpresse StyroPress®

Vandaag kon je ons zien op KANAAL Z.

Aardappelschillen gaan in de GFT-bak, boterhamzakjes gaan bij het plastic en oude kranten leggen we bij het oud papier. We zijn thuis allemaal druk met de kleine milieustraat, maar zijn bedrijven hier ook mee bezig? Dat horen we vandaag van een expert op het gebied van afvalverwerking met persmachines!

Kijk voor meer informatie op www.allezakenopeenrijtje.be of www.drtbelgium.be

Recycleren is belangrijk, en daar draagt DRT Belgium ook een steentje bij met verschillende oplossing om uw afvalvolume in te perken. Drt Belgium is een officiële verdeler  van het Strautmann-gamma in België en G.H.-Luxemburg.